Jump to content


  anunturi dasdasdsads

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Administrator

  Status : yeweasdasdsdasd
  Mesaje : 81
  Puncte : 147
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 05/07/2015

  anunturi dasdasdsads

  Mesaj Scris de Admin la data de Mai 20th 2017, 12:51


  Ghidul de moderare prezinta proceduri de urmat pentru moderarea subiectelor de pe acest forum. Regulile suplimentare specifice unor sectiuni - Promovari, Graphic Design, Revizuiri - sunt detaliate in acest topic. Rubricile de aici corespund cu regulamentul general al forumului si cu textele predefinite de moderare. Va recomandam sa le tratati ca pe un ansamblu.


  In cadrul ghidului sunt prezentate toate situatiile in care se acorda sanctiuni si/sau se editeaza mesaje ale utilizatorilor. Utilizatorii trebuie sa stie ca au fost avertizati/sanctionati sau ca mesajele le-au fost editate, niciodata nu aplicati sanctiuni si nu editati mesaje fara sa postati un mesaj de moderare. De cate ori editati un mesaj, scrieti in cadrul mesajului - de pilda "link sters", "titlu editat" etc - folosind culoarea voastra de moderare.

  Nu folositi culorile de moderare decat pentru moderare, mesajele voastre personale trebuie scrise cu text normal.

  1. SUBIECTE SI MESAJE

  1. 1. Subiect postat intr-o sectiune nepotrivita

  Daca o cerere de suport nu se afla in sectiunea potrivita - de pilda o problema legata de un script se afla la problemele de conexiune - asteptati ca topicul sa fie rezolvat, apoi cand il inchideti il mutati in arhiva corecta (daca nu ajunge la cosul de gunoi din alte motive).
  Daca un subiect este postat intr-o sectiune complet nepotrivita - de pilda o promovare postata in sectiunea "Cereri de imagini" - se inchide si se trimite la cos, recomandind autorului sa il deschida din nou in sectiunea corecta.
  Daca se pun mai multe intrebari diferite in acelasi subiect, avertizati autorul ca trebuie sa deschida un topic nou pentru fiecare problema. Daca intrebarea din titlu a primit deja raspuns, inchideti topicul si il marcati ca rezolvat.
  Daca autorul a deschis mai multe topicuri cu acelasi subiect, lasati doar unul deschis, iar pe celelalte le inchideti oferind link spre subiectul ramas activ.

  Exclamare Pentru toate aceste nereguli nu se acorda sanctiuni.

  1. 2. Titluri neexplicite

  Consideram titluri neexplicite titlurile de tip "Ajutor", "Problema", "Intrebare", "Help, "Urgent" etc, precum si titlurile in care nu se gasesc cel putin un cuvant cheie pentru cautare. Titlurile de genul "cum fac asta", "cum fac si eu asa", "vreau sa arate ca in poza" nu sunt acceptate. Titlurile acceptate pot fi de genul "Problema forum", "Problema meniu forum", "Problema subsol", "Problema link-uri footer" etc.
  Daca un membru deschide un topic cu un titlu neexplicit, asteptati pana problema poate fi considerata ca fiind rezolvata, dupa care modificati titlul intr-unul explicit.
  Daca raspunsul a fost deja dat, trimiteti subiectul in cosul de gunoi fara a aduce modificari titlului subiectului.

  1. 3. Limbaj si mod de scriere

  Limba forumului este limba romana. Daca textul mesajelor este total sau partial in alta limba, precum si daca s-au folosit prescurtari de tip SMS, Messenger sau Facebook care fac textul greu de inteles, se acorda mustrare.

  Exclamare NU acordati mustrare pentru limbaj SMS unui membru daca a scris intr-un mesaj 1-2 cuvinte de acest tip, ci doar daca majoritatea mesajului este astfel. Daca insa mesajul este doar dintr-un cuvint si acela este de tip SMS => mustrare.


  1. 4. Culori si fonturi
  Decorarea excesiva a mesajelor nu este permisa. Boldul si culorile sunt rezervate pentru moderare de aceea membrii nu au voie sa folosească bold si/sau culoare. Nu este nici o problema daca membrii postează in italic sau subliniat.

  Daca un mesaj este scris in totalitate cu bold, stergeti tag-urile editand mesajul si acordati mustrare
  Daca un mesaj este scris cu diferite culori, stergeti tag-urile editand mesajul si acordati mustrare

  Exclamare Daca intr-un mesaj s-au folosit bold si/sau culoare doar pentru a marca elemente foarte importante, cum ar fi portiuni din coduri care trebuie modificate, sau daca s-au scris cu bold doar citeva cuvinte pentru a sublinia un mesaj important, nu se acorda sanctiuni.

  Scrisul cu majuscule este considerat drept tipat de unii oameni, de aceea nu este permis, nici in mesaje, nici in titlurile topicurilor.
  Daca un membru face acest lucru acordati mustrarea pentru caps lock si postati sa spuneti de ce nu este permis.
  Folosirea altor fonturi in afara fontului de baza al forumului nu este permisa decat pentru a sublinia o parte importanta a unui mesaj.
  Daca un membru a scris un mesaj cu un alt font decat fontul de baza, sau folosind caractere excesiv de mari, stergeti tagurile si rugati-l sa revina la fontul de baza al forumului. Exclamare NU se acorda sanctiuni.

  1. 5. Spam

  Este interzisa postarea de linkuri publicitare sau vulgare. Stergeti linkurile de acest tip, precum si celelalte linkuri externe, chiar si cele ascunse in coduri si imagini, apoi trimiteti la cos mesajele/topic-urile respective si acordati warn postatorului.
  Spam in primul mesaj: Daca s-a postat link extern in scop publicitar (inclusiv forum Forumgratuit) inca de la primul mesaj dati ban direct acelui membru. Daca link-urile externe postate in primul mesaj sunt in scop de ajutor sau in cererile grafice nu se acorda ban sau warn, ci doar o avertizare insotita de stergerea link-urilor respective.
  Publicitatea pentru orice lucruri legate de bani (ex: jocuri de noroc, site-uri a caror accesare aduce bani unei persoane) -> ban direct
  Link-urile externe in scop de ajutor: utilitati sau tutoriale - sunt permise atat timp cat sunt utilitati gratuite, care nu necesita inregistrare pentru a fi vizualizate si descarcate, iar paginile nu sunt incarcate cu reclame potential periculoase. Daca pe site sunt reclame indecente sau primim avertizare de virus/malware -> Stergeti link-urile, trimiteti la cos mesajele/topic-urile si acordati warn.
  Postarea de linkuri catre tutoriale care necesita inregistrarea pentru vizualizare va fi considerata spam, chiar daca este vorba de un forum apartinind platformei Forumgratuit. -> warn
  Link-uri de descarcare directa: daca nu sunt din cadrul platformei Forumgratuit stergem si atentionam utilizatorul, fara a acorda vreo sanctiune. Pentru imaginile care pot fi vizualizate pe forumul personal, din platforma Forumgratuit, nu se atentioneaza si nici nu se sterg imaginile. Doar daca se afla pe un forum din afara forumgratuit.
  Spam in mesageria privata: Daca un membru are o reclamatie cu privire la faptul ca a primit spam prin PM, rugati-l sa trimita reclamatia prin PM catre un membru din staff.  Test Signature

   Recent Topics

    

   Cei mai activi postatori ai lunii

   Sondaj

   dasdsadasdas

    
    

   Vezi rezultatele

   Cuvinte-cheie

   • Total Posts
   • Total Members
   • Newest Member
   • Recordul de utilizatori conectati a fost de 6, Aprilie 23rd 2017, 21:24 Most Online

   In total sunt 0 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 0 Vizitatori

   Utilizatori ce navigheaza in acest forum: Nici unul


   Acum este: Decembrie 16th 2017, 05:01